New York City 2007

maandag 5 en dinsdag 6 november 2007: Weer naar huis...

 

Vandaag reizen we weer naar huis. Maar dat is pas later op de dag. Eerst hebben we nog tijd om buiten de deur een ontbijt te nemen. Daarna weer even terug naar het hotel om de koffers in te pakken en uit te checken. We kunnen onze koffers kwijt in een aparte ruimte voor de Krooder-marathon-groep. Daarna gaan we per metro nog even richting 42 Street en vanaf daar wandelen we langzaam weer terug naar het hotel. We kunnen nog de hand leggen op de speciale editie van de New York Times waar alle lopers in staan die onder de 5 uur zijn gefinisht. Snel even gebladerd, en ja hoor, mijn naam staat er in! In een coffeeshop (in NY bedoelen ze daarmee dat je er koffie kan kopen!) komen er een paar andere lopers naast ons te zitten, naar later blijkt duitsers, die ook graag even in onze krant willen bladeren. Mooi toch, die verbroedering. We komen veel te vroeg weer bij 57 Street. We vertrekken pas om 13:40 en het is nog maar 11:30... Het is prachtig, voorjaarsachtig, weer en we besluiten Central Park nog even in te wandelen naar de finishlocatie van de Marathon bij Tavern on the Green. Alhoewel de dranghekken deels zijn afgevoerd en de tribunes worden afgebroken, blijkt de finishboog er nog te staan. We laten ons hier samen nog fotograferen, zoals vele anderen dat ook doen!

Daarna zitten we vlakbij de finish in de zon op een bankje. Even later zijn een paar mensen druk in de weer met dranghekken bij de finishboog en wat blijkt? De marathonwinnaars Paula Radcliffe en Martin Lel worden daar samen nog door de pers gefotografeerd. Ik pak mijn toestel en doe hetzelfde.

Na afloop blijkt Paula nog handtekeningen uit te delen. Ik heb nog een balpen in mijn jaszak en ga met de New York Times naar het dranghek en probeer ook een handtekening. Paula liep helaas net even weg, maar kwam weer terug met een stapel kaartjes, die ze al van handtekening had voorzien! Ook prachtig! Weer een leuk souvenir erbij!

's Middags dus met de bus naar het vliegveld, wat zeker 1,5 uur duurt vanwege de files. Het inchecken verloopt chaotisch en het blijkt dat iedereen door elkaar wordt ingecheckt. Niemand van de (echt)paren zit zowat naast elkaar. Ook bij de Gate kan dit niet meer worden rechtgetrokken. In het vliegtuig is er vervolgens een enorme ruilpartij gaande om weer bij elkaar te kunnen zitten. Vlak voor vertrek lukt het ons ook om weer naast elkaar te zitten.


Dinsdag 6 november 2007 :
De nacht in het vliegtuig proberen we wat te slapen maar meer dan wat dommelen is er niet bij. Alhoewel we 5 kwartier te laat van JFK vertrokken landen we precies op schema om 7:30 op Schiphol. De paspoortcontrole en het vinden van de koffers verloopt vlot, zodat we om 7:50 in de centrale hal staan om treinkaartjes te kopen. We kunnen zo met gemak de rechtstreekse trein naar Groningen halen van 7:21. We hebben een paar minuten vertraging, maar de overstaptijd in Groningen is met 11 minuten ruim genoeg om dit op te vangen. Voorbij Zwolle bel ik daarom maar vast met de taxicentrale om de regiotaxi van Sappemeer-Oost naar huis te bestellen. De overstap in Groningen gaat zoals verwacht prima en de taxi stond in Sappemeer al keurig te wachten. Rond 11:30 staan we weer in Froombosch!

Nu nog de jetlag verwerken en verder met de napret. Gelukkig hebben we de hele week nog vrij, dus dat moet lukken.

Het New York avontuur is daarmee op zich beëindigd, maar we zullen er vast nog lang op kunnen teren!

Home