New York City 2007

vrijdag 2 november 2007: Training in Central Park en meer...

 

Vanmorgen opnieuw vroeg op. Deze keer voor de gezamenlijke training in Central Park. Na in de hal even te hebben gezongen voor Ad van Hest (de trainer) zijn verjaardag gaan we wandelend op weg naar Central Park. Naast de groepsfoto, warming-up en verkenning van de laatste kilometers van de marathonroute is het vooral gezelligheid wat de klok slaat! Vele andere groepen lopers, ook veel nederlanders in het oranje, komen we tegen en onderling moedigen de groepen elkaar aan.

Na de training proberen we nog een foto te maken die geschikt is om voor het Essentblad Netvlies aan te leveren. Dit blijkt nog erg lastig te zijn, maar uiteindelijk hebben we een leuke foto kunnen maken waar ik op sta met wat wolkenkrabbers op de achtergrond.

Vervolgens wandelen we naar het hotel terug om te douchen en bij Columbus Circle houdt een stevige negerin ons aan en vraagt waar we vandaan komen. Nadat we hadden verteld dat we "from Holland" zijn wordt ze heel enthousiast en gaat zo'n beetje uit haar dak dat we van zo ver komen om de marathon te lopen en dat ze veel respect heeft voor die te leveren prestatie. Prachtig om mee te maken!

Na het douchen gaan we wandelend naar Rockefeller Center om naar de Top of the Rock te gaan. Het is zonnig en helder weer en we gaan van het uitzicht genieten op de hoogste etage van deze wolkenkrabber, de 70e etage.
De gevel van GE Building van Rockefeller Plaza, waar we naar boven gaan.
De lift brengt ons in 45 seconden naar boven. Nadat de liftdeuren dicht zijn gaat het licht uit en zien we boven ons lampen in de liftschacht en zien we hoe snel we naar boven gaan. Het uitzicht boven is geweldig. Ook hebben we bij de ingang nog een foto laten maken en na afloop kopen we die, want hoewel het een paar dollars kost is het toch een leuke souvenir.

Daarna gaan we langs de Saint Patricks Cathedral op fifth Avenue, waar een dienst gaande is.

We zijn vooral onder de indruk van de sopraan met orgelbeleiding. Wat een prachtige stem! We steken een kaarsje aan en zien in de agenda dat op zondag een speciale dienst wordt gehouden om de marathonlopers te zegenen. Bij het tegenoverliggende Rockefeller Plaza ligt ook een ijsbaantje. Leuk om te zien, zo midden in de stad.

Daarna wandelen we naar Lexington Avenue en 51 Street om de metro naar Spring Street te pakken. Daar is het Fire Museum, met een kleine, maar indrukwekkende tentoonstelling over 9-11-2001.Daarna bezoeken we zelf Ground Zero nog eens. Gisteren hadden we een snelle blik gehad tijdens de excursie van het Financial Centre en Winter Garden. Nu dus wat uitgebreider rondgekeken.

Na die tijd met de metro weer naar Columbus Circle en op de hoek van 58 Street en 9 Avenue pasta met kip gegeten.

naar de volgende dag....