New York City 2007

zaterdag 3 november 2007: Internationale Frienshiprun en Pasta Party

 

Weer een dag dichterbij M-day! Deze morgen weer vroeg op, we verzamelen om 7:15 in de hal van het hotel om wandelend naar het gebouw van de Verenigde Naties te vertrekken aan de East River voor de Internationale Friendshiprun. Een flinke wandeling die ongeveer een uur in beslag neemt. Het is erg fris deze morgen. Het is nog een beetje donker en als we over Broadway wandelen naar Times Square valt pas echt goed op hoeveel lichtreclames er zijn.


Gigantisch van aantal en ook gigantisch van afmeting. Op de route zien we voor ons de Men Trials voorbij komen voor het plaatsen voor de marathon van Beijing tijdens de Olympische spelen. Daardoor is de weg vrij en wordt daarna helemaal in beslag genomen door hardlopende en wandelende hardlopers. (misschien geen goede uitdrukking) Iedereen roept naar elkaar en de stemming komt er goed in. Onderweg worden we ook door amerikanen die langs de route staan toegejuicht, terwijl 'het feestje' van vandaag en morgen nog moet beginnen.

Aangekomen bij het terrein van de VN is het een drukte van belang en bijna alle nationaliteiten die je kunt bedenken zijn aanwezig. De nederlanders, die massaal in het oranje, inclusief attributen, aanwezig zijn laten ook goed van zich horen en zien. Een groepje italianen zingt uit volle borst het Sole Mio en een groep amerikanen is verkleed in stars en stripes met slipjassen en hoge hoeden. Voor de start staan er een paar Colombianen naast ons en ze zien een paar van onze groep met een oranje hoed, met nederlandse vlag, compleet met molenwieken. Ze wijzen, lachen en roepen iets van "Molino" tegen elkaar. Zo gaat het maar door.

Na de start is er vrij snel een bocht rechtsaf waar een aantal doedelzakspelers in kilt spelen. Hier blijkt direkt het hoog fungehalte van deze run, want diverse lopers verlaten het parcours en gaan met de doedelzakspelers op de foto. Zo gaat het een hele tijd door. We doen zelf vrolijk mee. Alie gaat met een policeofficer op de foto en ikzelf laat me met een vrouwelijke police-collega op de foto zetten. Ook na de 'finish' laten we een foto maken en doen dit ook voor anderen.

Daarna joggen we richting hotel om ons te douchen, een kopje koffie te nemen en daarna gaan we weer op pad om de stad verder te bekijken. Vandaag staan enkele beroemde winkels centraal. We gaan met de subway naar 34 St waar Macy's vlakbij zit. Zo zien we nog een aantal winkels waaronder Bloomingdale. We combineren dit met een verkenning van het Meet & Greetpoint aan 1st Avenue. Daarna gaan we nog even naar het hotel en om 16:15 gaan we naar Central Park voor de Barilla Pasta Party. Daar aangekomen worden we wat minder vrolijk. Er staat namelijk een enorme rij voor de tent waar de Pasta Party wordt gehouden. Zeker 100 meter!


Bij het zichtbaar eind van de rij aangekomen, blijkt dat deze nog de hoek omgaat voor nog eens ruim 100 meter! Tja, wat te doen. Om zo lang in de rij te staan is niet leuk, maar ja, we hebben er wel voor betaald, dat wil zeggen 1 kaartje is gratis voor marathonlopers, maar we hadden er een bij gekocht. Toch maar aangesloten in de rij. Gelukkig viel het heel erg mee. De rij ging snel vooruit en in enkele minuten stonden we in de tent met wat drinken en een bord pasta.

De pasta lieten we ons goed smaken aan een tafel met een aantal italianen en een paar amerikanen. Nadat we het eten ophadden direkt maar weer naar de uitgang om weer plaats te maken voor andere hardlopers. Bij de uitgang kregen we nog koekjes, appels, ijs en pasta in droge vorm om thuis klaar te maken. Het viel allemaal dus mee. Weer in het hotel aangekomen de kleding en andere artikelen klaargelegd voor marathonday. Het startnummer opgespeld en de tekst 'Smitty' voor de aanmoedigingen onderweg. Nu maar kijken of dat werkt.

Morgen moet ik me om 4:45 in de lobby melden en de wekker staat daarom op 4 uur! Het scheelt nog dat de wintertijd hier komende nacht ingaat, zodat het nog een uur scheelt. Maar wakker zijn zal vast het probleem niet zijn. Een beetje slaap krijgen zal lastiger zijn....

naar de volgende dag.....